ورود پیگ به خطوط لوله و حرکت پیگ با سیال، امکان تعیین محل دقیق آن را در هر لحظه دشوار میکند. هنگامی که یک پیگ از طریق لانچر وارد خط لوله میشود، پیگیری پیشرفت آن در مسیر اهمیت دارد. به همین علت پیگها به دفعات در طول مسیر و درمکانهایی که دارای ریسک هستند مانند شیرآلات، عبور از روخانه و... مانیتور میشوند. وقتی که پیگ در لوله گیر کرده و دیگر قادر به حرکت نباشد، تعیین محل دقیق آن از اهمیت بیشتری برخوردار است. متداولترین روش انجام این کار، قرار دادن به اصطلاح سیگنالرها در نقاط استراتژیک در طول خط لوله است. متداولترین نوع سیگنالر، سیگنالر مخرب مکانیکی است. با این وجود ، این امر به گشودگی فیزیکی در خط لوله یا اتصال یک فلنچ 2 اینچی نیاز دارد. در جایی که این امر به دلایل گوناگون امکان پذیر نیست، می توان از سیگنالرهای غیر مخرب استفاده کرد. در واقع آنها را می توان به بیرون خط لوله وصل کرد تا گذر پیگ را بیرون از دیواره لوله تشخیص دهند. روشهای تشخیص در این حالت مبتنی بر روشهای مغناطیسی یا آکوستیک (فرا صوت) هستند. پیگ سیگنالر
سیگنالر مخرب: سیگنالر مخرب وسیله ای است که بر روی خط لوله قرار میگیرد و مشخص میکند که آیا پیگ از آن محل عبور نمودهاست یا خیر. در طراحی این روش نیاز به اعمال تغییرات در خط لوله میباشد که به همین دلیل این روش را مخرب یا مداخلهگر میگویند.
سیگنالر غیرمخرب: برخلاف روش سیگنالر مخرب، سیگنالرهای دیگری هستند که بدون اعمال تغییر در خط لوله و بوسیله ارسال امواج، مکان پیگ را مشخص می کند. این سیگنالرها غالبا از دو بخش فرستنده که بر روی پیگ قرار دارد و گیرنده که در اختیار بهرهبردار میباشد، تشکیل شدهاست.
بهطور کلی سیگنالرهای غیرمخرب بهصورت زیر دستهبندی میشوند: پیگ سیگنالر
سیگنالر آکوستیک و فراصوتی: در این روش تولید صدا توسط امواج آکوستیک صورت می گیرد و صدای تولید شده با برد زیادی توسط گیرنده دریافت میشود. این روش نسبتا ارزان میباشد. از طرفی محدوده بالای تشخیص آن و مصرف کم باتری این روش را بسیار مقبول نموده است. با این حال بدلیل آنکه این روش برپایه امواج آکوستیک میباشد، استفاده از آن برای خطوط لوله گازی و لولههای چند لایه مناسب نمیباشد.
سیگنالر الکترومغناطیسی: در این روش یک سیستم منتشرکننده امواج الکترومغناطیسی بر روی پیگ قرار میگیرد که امواج فرستاده شده توسط آن بوسیله دستگاه آشکارساز امواج الکترومغناطیسی در اختیار بهرهبردار، شناسایی میشود. این روش ارزان و بسیار دقیق میباشد از طرفی از این روش میتوان برای خطوط لوله تا عمق 5-6 متر زیر زمین نیز استفاده کرد. با این حال محدوده پوشش امواج ارسالی بسیار کم و مصرف باتری در این سیگنالرها بسیار زیاد میباشد.
سیگنالر مغناطیسی: این سیگنالرهای غیرمخرب بهعنوان قابل اعتمادترین روش برای تشخیص عبور پیگ مطرح میباشند. استفاده از این سیگنالرها بسیار آسان و بدون نیاز به کمترین تجهیزات و پیشنیازها میباشد. در این روش فرستنده قرارگرفته بر روی پیگ، یک آهنربا میباشد که با ارسال سیگنالهای مغناطیسی و دریافت آنها توسط گیرندههای قرار گرفته بر روی خط لوله، عبور پیگ از هر نقطه تایید شده و بدین وسیله میتوان مکان پیگ را شناسایی نمود. این روش ارزان و با دقت بسیار بالا میباشد. همچنین میتوان از این روش برای امواج زیر خاک در عمق 5-6 متری و در سرعتهای مختلف نیز استفاده نمود.